· 

WANDERING SOUL // Kiki + Noor

De Spakenburgse roots van mijn Oma zorgde voor een grote familie, waar het aantal vrouwen de boventoon voert. Inmiddels telt de familie alweer 2 generaties vrouwen na de mijne, want sommige achternichtjes hebben ook weer dochters. Ik probeerde te bedenken met hoeveel we zijn, maar raak na 35 steeds de tel kwijt.

 

De meest bijzondere band heb ik met mijn jongste nichtje Kiki die ik gisteren samen met haar dochter Noor op de foto mocht zetten. Ondanks het leeftijdsverschil van 16 jaar hebben we een sterke band die zich steeds een beetje aanpast aan de levensfase waarin zij zich bevindt. Van oppaskindje, naar leasepuber, naar steeds meer gelijkwaardige gesprekspartner, zeker nu ze zelf ook moeder is. 

 

Op de foto staat een prachtige jonge vrouw die op het punt staat haar eerste eigen woning te betrekken en echt helemaal toe te treden tot de wereld van volwassenenheid. Maar op sommige foto's zie ik toch even het kleine meisje terug, dat mij tijdens oppasavonden van mijn huiswerk hield omdat ze liever met mij wilde knuffelen dan ging slapen, het meisje dat in tranen was tijdens het afscheidsconcert van haar favoriete band of het meisje dat haar eerste officiele verkering kwam voorstellen.